Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Sabaku Inus Kennel sedan 2009

Rhodesian ridgeback & normalstor tax

Mål med uppfödningen

Målet med min uppfödning är att få fram friska, både mentalt och fysiskt, hundar. Både tax och ridgeback.

Därför fortsätter jag att ständigt uppdatera min kunskapsbank med hjälp av andra uppfödare, kurser och utbildningar. Jag har också gått uppfödarutbildningen via SKK (Svenska kennelklubben). Min önskan är att alla avkommor skall vara friröntgade, både armbågar och höfter och att alla ska ha en känd mental status. 

Målet är också -att dela med mig av min kunskap, att få er, nya ridgeback/ och ägare att förstå vad ni har fått hem. Vilken otroligt underbar, men också mycket envis, självständig och intelligent hund ni skaffat. Att ridgebacken och även en tax behöver både mental och fysisk aktivering.


-Att en ridgeback ger dig en rejäl utmaning, du behöver tålamod, ork och förmågan att själv vara lika envis. Att du slutligen får en underbar livskamrat, som ger dig många skratt och tårar (både av glädje och kanske ibland frustration...).


-Att informera dig om att du som nybliven hundägare har ett ansvar som innebär att ta reda på vad det innebär att ha hund och vara hundägare.


Ridgebacken är en intelligent hund som har behov att få röra sig, att ha en god grundfysik är viktig för alla hundar (och människor) ger ett längre liv och en tåligare kropp. En tax är också en intelligent hund, även om jag inte huvudsakligen går in på rena jaktlinjer så har de fortfarande en hel del jakt i sig...


De behöver också annan aktivering, gärna nosarbete, men även agility, lure coursing, lydnad och framför allt har du en rolig och mycket kapabel hund att gå viltspår med! Själv har jag fastnat för freestyle. Bli inte för skrämda av alla olika hundsporter - hjärngympa hemma, och långa härliga promenader duger också gott!


Som uppfödare erbjuder jag er min kunskap och erfarenhet. Jag finns där som stöd när ni behöver mig. Jag brukar också ha minst en träff om året med alla valpköpare, där diverse olika aktiviteter får provas på..


Med valpen följer ett kompendium, fullspäckad med information om din ridgeback och tax .Självklart ingår också stamtavla/registrerings bevis från Svenska kennelklubben.


Valparna är avmaskade, chipmärkta, besiktade, socialtränade (hantering och miljö till en viss del) och vaccinerade. De har fått prova på att gå i koppel några gånger, åkt bil och vistas i omgivningarna där vi bor.


Jag anser att starten är oerhört viktig och väljer valp till valpköpare efter vad jag tror kan vara lämpligt för just den personen/familjen..

Från att valpen föds och sedan flyttar till sin nya familj, pågår en social - och miljöträning. Hantering är a och o, valparna får klor klippta flera gånger innan leverans och hanteras separat.


Det går bra att ringa eller maila in intresse för valpkull - se "kontakt"

Hur väljer jag valpköpare?

Ja, det kan vara en nog så svår procedur. Jag gör mitt absolut bästa som uppfödare med att hitta rätt hem till rätt hund.

Så även om ni kommer med önskemål om vilken valp ni faller för, lägger jag in mitt veto och har sista ordet.

Jag försöker alltid ha era åsikter i minne, men om det finns en

valp jag tycker är direkt olämplig att hamna i en viss familj så kommer jag meddela detta.

0